Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Era förslag förbättrar inte vården

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. 

Replik

Svar till Anton Nilsson och Stina Isaksson (SD), 4/9.

Politik. Sverigedemokraterna Anton Nilsson och Stina Isaksson har samma svar på välfärdens utmaningar som SD alltid har. De skyller denna gång bristen på tillgänglighet inom vården och vårdpersonalens tuffa villkor på en påstådd massinvandring. En massinvandring finns inte till Sverige i dag, och definitivt inte till Halland.

Att skära ner på möjligheten att få tolk som stöd vårdbesök försvårar kommunikationen och riskerar att starkt försämra vårdkvaliteten. Hur kan det spara pengar? Kulturen, som SD vill dra ner på. Hur tänker man där? Forskning visar att kulturupplevelser stimulerar våra sinnen och ger goda effekter på hälsan. Kultur bidrar alltså till en god hälsa, en starkare gemenskap och möjligheten att påverka omvärlden. Integration och demokrati!

Hur skulle dessa förslag kunna leda till kortare vårdköer och en vård i världsklass? Nej, dom har såklart fel!

Vi Socialdemokrater prioriterar och finansierar satsningar på personalens arbetsvillkor, så att fler ska vilja och kunna arbeta inom vården. Då, och först då ökar tillgängligheten och fler får hjälp snabbare.

Vi satsar också på en ökad psykisk hälsa. Vi vet att allt fler lider av stress, oro och ångest idag. Detta är en samhällsutmaning som kräver fler förebyggande insatser och en mer utvecklad samverkan med personalen.

För oss socialdemokrater går satsningar på vårdpersonal, ökad psykisk hälsa och bättre tillgänglighet före skattesänkningar och kortsiktiga lösningar.

Vi bygger Halland starkare tillsammans – den 9 september vill vi Social-demokrater få ditt mandat att styra regionen in i framtiden!

Lise-Lotte Bensköld Olsson (S)

ledamot regionfullmäktige

Per Stané Persson (S)

ledamot regionfullmäktige

Patrik T Nilsson (S)

ledamot regionfullmäktige

Therese Stoltz (S)

ledamot regionfullmäktige

MEST LÄST