Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

En levande stadskärna måste utvecklas

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. 

Replik
Svar till Lars Broman, HP 8/2
Stadskärna. Broman, med ett förflutet inom Hyresgästföreningen, går till angrepp mot utvecklingsplanerna för stadskärnan och fastighetsbranschen i allmänhet.

Framställningen är så förvirrad och full av uppenbara sakfel att man inte vet om man ska skratta eller gråta. Broman har till exempel helt blandat ihop regelverken för lokaler och bostadshyresförhandlingar. Överenskommelse om hyra för lokal sker mellan parterna i varje enskilt hyresförhållande.

Mest obegripligt är invändningarna mot samverkansarbetet med att öka stadskärnans attraktivitet och konkurrenskraft. Det är fantastiskt att Halmstad Citys, Halmstads kommuns och Fastighetsägarnas nya stråkutvecklingsprojekt inom ramen för ”Stadens Hjärta” fått så stort genomslag.

För att öka flödet av besökare i stadskärnan måste vi bland mycket annat ordna så att rätt verksamhet finns på rätt plats samt att butiker, restauranger och caféer kan dra nytta av varandra som goda grannar. Sådan planering kräver också att fastighetsägare inte hyr ut en ledig lokal till första bästa verksamhet som knackar på dörren och är villig att betala marknadshyra eller till och med mer än så. Nya verksamheter måste med andra ord tillföra något för besökarna. Det är dock viktigt att fastighetsägare ökar insatserna med exempelvis skyltning, dekoration, utställningar eller korttidsverksamheter i lediga lokaler när det finns möjlighet.

Samarbetet mellan handel, krögare, kommunen och fastighetsägarna är bättre än någonsin. När den nya strategin för city är klar är det viktigt att alla drar åt samma håll och verkligen tar tag i de frågor och områden som respektive aktör har störst möjligheter att påverka Då är jag övertygad om att Halmstad kommer att nå målet att bli årets stadskärna 2020. Och det är något som jag hoppas Halmstadborna kommer att bli stolta över!

Per Arbin

ansvarig näringspolitik

Fastighetsägarna Halmstad

MEST LÄST