Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

sjukhuset
Vård. Insändarskribenten är kritisk mot den nuvarande placeringen av den kardiologiska dagvårdsmottagningen.

En hjärtlös planering som drabbar hjärtsjuka

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. 

Vård. Var på sjukhuset för att besöka Kardiologisk dagvårdsmottagningen. Jag ska lotsa mig till deras nya mottagning, jag har permobil och tar mig fram sittande bekvämt för det är långa korridorer, slutstationen är avdelning 41 både undersökning eller aldrig komma hem.

Men de som kommer med färdtjänst, de står där med sina käppar eller rullator och ska ta sig till mottagningen. Vi ska ju till Kardiologiska för vi har problem med våra hjärtan, sedan in i en avdelning som man varit i när man mått dåligt, bara det är ju otroligt dumt av den som leker med oss sjuka, för detta är en lek för de som planerar en sådan sak, det kan inte vara en vuxen person.

Svaret kommer säkert, det ska byggas om och det är en tillfällig lösning, ljug, ljug, ljug och åter ljug.

Jag vill att den ansvarige för denna placering försvarar sig och talar om för de som har problem med sina hjärtan att det ska ändras omgående, det har gjorts en miss i planeringen.

Innan jag fick min permobil så var det precis att jag kom fram till den dåvarande mottagningen, nu är det fem gånger så långt och det att placera mottagningen bland de sjuka, vad tänker ni på?

Det är som en sten lägger sig på bröstet när man kommer in där.

Svara och ställ upp med namn så vi ser de som har lön av oss hjärtsjuka och alla andra.

Bengt-Göran Ludvigsson

Svar direkt

Allt mer hjärtsjukvård (kardiologi) kan i dag erbjudas som öppenvård, det vill säga i vårdformer som inte kräver inläggning på vårdavdelning. Denna utveckling har skett över tid och ligger i linje med Region Hallands mål för hälso- och sjukvården. För att anpassa oss till denna utveckling behöver våra lokaler byggas om eftersom vi inte har möjlighet att expandera i befintliga mottagningslokaler.

Kardiologisk dagvårdsmottagning och mottagning till våra specialistsjuksköterskor inom kardiologi är nu tillfälligt placerad i friställda lokaler på avdelning 41.

Denna placering är cirka 50 meter längre bort räknat från receptionen i huvudentrén, jämfört med tidigare.

För de patienter som har svårt att förflytta sig finns dock möjlighet att använda ingång 19 i stället för huvudentrén, vilket då förkortar sträckan betydligt. I dessa fall behöver receptionen inte passeras, utan patienten får faktura hem i stället.

En ombyggnad av lokalerna på avdelning 41 och 42 är planerad och nyligen beslutad av Regionstyrelsen. Efter denna ombyggnad kommer dagsjukvård och mottagningar hos specialistsjuksköterskor att vara samlade och placerade i anpassade lokaler på avdelning 42. I de tidigare lokalerna på avdelningen för klinisk fysiologi, finns nu möjlighet att möta det ökade behovet av mottagning för klinisk fysiologiska undersökningar och för kardiologisk läkarmottagning.

Jag beklagar att vi under denna period inte kan erbjuda fullvärdiga mottagningslokaler, men hoppas att du var nöjd med omhändertagandet och vården.

Inga-Lill Baudlot

verksamhetschef

Medicinkliniken

Hallands sjukhus Halmstad

MEST LÄST