Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

En heder att vara chaufför

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. 

Färdtjänst. Hen som lämnade den gamle mannen i snön, att kalla hen för chaufför är ett hån mot till exempel de som kör hemtjänstens akutbilar. Dom slutar inte köra till sina brukare förrän man får ta till räddningstjänstens bandvagnar, kan dom inte köra ända fram så tar dom väskan på ryggen och plaskar fram i snöyran tills dom kommer fram.

Ännu större skam är väl att företaget tar hen i försvar, tar man på sig ett sådant arbete så bör man först av allt kunna framföra ett fordon i alla typer av väder – annars sök annat jobb. Jag har kört taxi i några år och kört i alla väder. Det var aldrig tal om att köra ifrån ett uppdrag utan att det var slutfört.

Företaget som anlita r chaufförer till sitt företag bör väl se till så att personen har tillräckligt med empati för sina kunder, och kan framföra fordonet i alla väder. Man ser ofta de så kallade chaufförerna sitta kvar i bilen, utan att gå och hjälpa äldre passagerare med bagage och dörröppning. Förr var det en heder att köra taxi, man fick även uniform.

Chaufför mer än 6 ggr jorden omkrets i körda mil

MEST LÄST