Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

sdltb89e893-nh
Bra betyg. Insändarskribenten är nöjd med sin skola, vilket smileyn på arkivbilden får illustrera.

Du som vuxen kanske tror att du vet vilka skolor som är bra?

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. 

Skola. I höstas bytte jag skola. Det är inget speciellt tänker du som läser. Det gör många. Däremot kanske du som vuxen tror att du vet vilka skolor i Halmstad som är bra? Vart just ditt barn ska gå? Vilka skolor i Halmstad där det finns studiero, lärare som ställer höga krav, bra sällskap för ditt barn, mobilfria lektioner, lugna korridorer, ordning och reda och ingen mobbing.

Det är ofta jag har fått höra: men går du på Vallåsskolan. Det är väl ingen bra skola?! Jo, tänkas sig att det är det. Det som stör mig är att vuxna och oftast föräldrar utgår sin bedömning på hur det var när de själva gick i skolan, hört ryktesvägar eller läst. Borde man inte grunda sina åsikter på mer fakta än så?

Jag har lärare som ställer höga krav, lugn i klassrummet, rektor som efterfrågar vad jag tycker, skolmat som är god och jämnåriga med olika bakgrund. Visst händer det saker på skolan också. Stök och bråk. Det gör det på andra också. Däremot är det så att det finns så många saker som avgör vad en bra skola är. Det handlar inte om att alla barn ska komma från samma förutsättningar, att alla lärare ska prata engelska eller att ordning och reda är receptet för vad som behövs för att skolan ska vara bra. För mig som elev är det mycket mer.

Jag vill däremot säga att ni föräldrar och vuxna behöver skaffa er mer fakta innan ni uttrycker en åsikt om hur en skola är eller vad en bra skola heter. Även om ni haft barn på skolan för några år sedan eller själva gått på skolan behöver inte skolan vara likadan 2017. Precis som allt annat i samhället förändras saker och ting.

Jag kan också som elev på Vallåsskolan sträva efter riktigt bra betyg. Det handlar inte om på vilken skolan jag går i. Kom och se eller fråga oss elever vad som gör en skola i Halmstad riktigt bra så ska jag med flera berätta. Kanske kan också den här lilla insändaren får er att tänka till innan ni bestämmer vilken skola era barn ska gå på eller innan ni uttrycker en åsikt om hur en viss skola är. Vallåsskolan äger!

7:an

MEST LÄST