Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

De löste ett problem som myndigheten inte klarade

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. 

Orsaken till att flyktingar har placerats på Arena Hotell är att Migrationsverket inte hade möjligheter att själva ordna mat och boende till flyktingar och att det blev billigare än att driva det i egen regi.

Vi som betalar skatt har fått mer för våra skattekronor än om Migrationsverket hade drivit motsvarande flyktingboende. Se bara på Spenshult som är ett skräckexempel på hur man hanterar våra skattepengar. Var skulle flyktingarna bott under den långa process som pågått under en lång tid för att få klart boendet på Spenshult?

Nu förfasar sig en del över att AH:s ägare har tjänat pengar på att driva boendet. Vad är problemet? Vi skattebetalare har fått betydligt mer för pengarna än om boendet drivits av Migrationsverket och AH:s ägare har tjänat pengar på affären. Som de entreprenörer de är kommer nog en del att investeras i nya projekt som ger nya arbetstillfällen.

Hur kan en del personer på allvar mena att AH:s ägare skulle vara ansvariga för att: brandlarm utlöstes, barn kom till skolan utan att ha ätit frukost, (Var fanns föräldrar/anhöriga) bråk och knivslagsmål bland boende etcetera.

Skulle varje boende varit övervakad dygnet runt och till vilken kostnad? Är kritikerna till AH beredda att betala notan för ett sådant boende eller tycker de att det är de privata entreprenörerna som skall betala ur egen ficka?

Det är Migrationsverket som skrivit avtal med AH och det är de som har ansvar för att följa upp att de får vad de betalar för. AH löste ett problem för Migrationsverket som de inte själva klarade av.

Christer H

MEST LÄST