Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

sdltc643486-nh
Galakväll. Robin Olsen och Hedvig Lindahl tilldelades priset Årets målvakt vid Fotbollsgalan 2017.

Dam- och herridrott borde delas upp mer

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. 

Idrott. Varför har damidrott och herridrott så himla svårt att fungera under samma flagga när det gäller att synas i media. Och det blir värre för varje dag. För att undvika fortsatta ständiga konflikter så är jag övertygad om att vi förr eller senare måste separera dam- och herridrott på våra sportsidor.

Likaså bör sportbevakningarna i radio och TV delas upp i en damdel och en herrdel. Det blir då upp till respektive part att själva sörja för intresset hos sina fans. Ingen riskerar då att bli anklagad för att åka snålskjuts på den andre.

I fotbollshänseende har jag förvånats över att man i TV har fotbollsgalor både för herrar och damer samtidigt. Varför det? Efterspelen av dessa är alltid en massa upprörda känslor där man ska älta olika orättvisor. Varför inte låta varje part ha sin fest utan inblandning av den andre. Enda sättet att skapa rättvisa är att låta damfotbollen och herrfotbollen lyda under varsitt förbund. Var och en står då för sina egna kostnader och inkräktar inte på någon annan. Det är kanske dags för damfotbollen att skrapa ihop åskådare och pengarna själva och sluta gnälla. Om man nu inte tycker att gnället är en del av själva spelet.

Jan Eriksson

MEST LÄST