Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Dags att visa ideellt arbetande ledare större uppskattning

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. 

Enligt en dansk undersökning, publicerad på det danska fotbollförbundets hemsida, så motsvarar det ideella ledarskapet inom dansk fotboll mer än 9 000 heltidstjänster per år. Det handlar om 17,5 miljoner timmar och motsvarar en lönekostnad på 4 145 miljoner danska kronor per år.

Som ledare gör Du en enorm samhällsinsats utan ekonomisk ersättning och många gånger gör Du det utan ett TACK!

Utöver att rekrytera, utbilda/utveckla och behålla idrottande barn och ungdomar, så sliter Du med att sälja lotter, bingolotter, julkalendrar med mera, bara för att verksamheten skall gå jämt upp. Dessutom skall vi få tiden att räcka till för jobb, familj, vänner/bekanta. För att inte tala om att få egen tid. Hur skall vi hinna med?

Hur skall vi hinna med att känna gemenskap och uppskattning i det vi gör samt att själva kunna utvecklas i vårt ideella ledarskap?

Trots en enormt stor insats av många ideella ledare, så når vi inte alla barn och ungdomar, vi har en stor utslagning inom barn- och ungdomsfotbollen, vi når inte alla barn och ungdomar i speciellt utsatta områden, vi når inte ända fram till alla nyanlända. Men, på något sätt förväntas vi att vi skall lyckas med detta!

På vad sätt uppskattas vårt ideella ledarskap? Att bli nominerad till årets barn- och ungdomsförening är självklart något positivt, men varför kan inte alla föreningar få den utmärkelsen? Att bli nominerad till årets ledare är självklart positivt, men varför kan inte alla ledare få den utmärkelsen?

Din insats är ju inte mindre värd, bara för att Du inte dagligen syns i massmedia (press, radio, TV)!

De ledare och föreningar som syns i massmedia har ju en helt annan organisation bakom sig än den som många ideellt arbetande ledare befinner sig i! Det stora antalet ideellt arbetande ledarna är överbelastade med arbetsuppgifter i föreningen utan att få ett TACK för detta! Det är dags att göra någonting åt detta!

Jörgen Hällström

MEST LÄST