Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Cyklister, var försiktiga i vintermörkret

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. 

Trafiksäkerhet. Vi är nu i årets mörkaste månad. Detta faktum borde mana till eftertanke, inte minst i trafiken. Men det finns en trafikantgrupp som inte verkar bry sig. Det är cyklisterna som hänsynslöst tar sig fram utan att ägna fotgängare och bilister en tanke.

Många av dem är mörkklädda och flera av cyklarna saknar såväl belysning som reflexer. Alltför många cyklister nonchalerar såväl ljussignaler som trafikregler. De har bildat en egen överklass som sätter sig över alla andra trafikanter.

Det märkliga är att de verkar sakna självbevarelsedrift. Cyklister utgör en oskyddad kategori om en trafikolycka skulle inträffa. Det borde därför vara i deras eget intresse att uppträda på ett sådant sätt att incidenter undviks.

Flertalet gator i Halmstad har undermålig belysning. Mörkret faller redan vid tretiden på eftermiddagen. Bilarna har under senare år utrustats med allt bättre ljus och mängder av reflexer. I början av nästa år blir det förbjudet att hantera mobil och ratt samtidigt. Men massor av cyklister mörkerkör, har en mobil i handen och hörlurar över öronen.

Halmstads cyklister bör dela ansvaret i trafiken med alla de som inte kör tvåhjuligt. Hänsyn och omtanke bör ersätta den egoism som allt för länge fått breda ut sig!

Visa hänsyn

MEST LÄST