Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

WS-EolsHwD961ohrVWJboGgRxWM.jpg
Stugområde i förändring. "De stugor som sålts sedan vatten och avlopp dragits in får tyvärr ofta en helt annan prägel och karaktär", tycker insändarskribenten. Bild: Roger Larsson

Bevara Östra strandens karaktär!

Bevara området som är unikt och har sådan speciell karaktär. Östra stranden hette det tidigare, nu heter det Strandskatan, Viggen och Snäppan.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. 

Detta område med anor från början av 1930-talet skänktes till kommunen av von Kuylenstierna med avsikt att det skulle göras möjligt för "vanligt folk" att ha sommarboende vid havet. Kommunen arrenderar ut endast marken som stugorna står på och det är öppet för allmänheten att strosa runt och ha tillgång till stranden och havet.

De stugor som sålts sedan vatten och avlopp dragits in får tyvärr ofta en helt annan prägel och karaktär när det byggs nytt på samma plats. De "äkta" stugor som finns kvar, borde vara riktlinjen för framtida nybyggen så att området bibehåller sin unika charm.

Dessutom har en del – genom snåriga kringgåenden av tidigare regler – lyckats få bygga brutet tak, vilket inte passar in i områdets karaktär! Det blir "hus" istället för stugor. Låt det i fortsättningen hålla sig till den stil som var den ursprungliga, annars tappar hela området i sin unika karaktär.

Stugägare sedan 1948

MEST LÄST