Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Att säga att Halmstad är en ”cykelstad” är en överdrift

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. 

Replik
Apropå insändaren ”Jag vill inte att mina anställda ska skada sig på väg till jobbet”, 1/12.

Tack för en bra insändare, Fredrik Blum.

Vi i Trönninge samhällsförening har drivit denna fråga länge. På vår välbesökta politikerträff i Trönninge skola den 15 maj i år hade vi uppe belyst cykelväg som en prioriterad fråga. Där sades det bara positiva saker om detta. Så nu efter valet får vi se hur man förverkligar vad man sagt.

Att säga att Halmstad är en ”cykelstad” är en överdrift, möjligtvis i andra delar av kommunen, men inte de södra delarna.

Den benämnda cykel- vägen används flitigt under sommarhalvåret, under höst och vinter väljer många att ta bilen till/från arbetet eller fritidsaktiviteter på grund av mörkret.

Med tanke på klimatfrågan och att vi skall minska utsläppen, borde detta vara en högprioriterad fråga i kommunen.

Glädjande att en företagare engagerar sig i frågan, kanske att fler före- tag i området kan trycka på kommunen för att få en förändring, inte mest med tanke på den hälsofördel det är att ta sig till jobbet med cykel.

Ett annat problem är cykel- och gångöverfarten på riksväg 15 vid Stena (fd. Pilkington), där mittrefugen är så smal att inte en hel cykel får plats. När man skall gå över får man vinkla framhjulet för att cykeln inte skall vara i vägbanan.

Vildsvinen är en stor fara både för cyklister och bilister, och i det nämnda området ett stort problem. Det har även spridit sig söderut och sträckan från Fyllingerondellen och neråt mellaninfarten till Trönninge vid National.

Kontakt togs med kommunen förra året, blev hänvisad till länsstyrelsen som sedan hänvisade vidare till polisen. Svaret som man fick, var att man hade koll på vildsvinsstammen. Det hela har eskalerat och ny kontakt är gjord i år.

Vildsvin finns även i bostadsområden inne i Trönninge och Fyllinge.

Här får berörda parter ta sitt ansvar för att minska stammen rejält.

Trönninge samhällsförening