Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Alla ungdomar har inte samma förutsättningar under lovet

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. 

replik

Apropå debattartikeln ”Avgiftsfria kort till ungas resor är inte gratis”, 7/6.

Politik. Låt hjärtat va med! Moderat ungdom ondgör sig över förslaget att låta våra ungdomar erhålla ett avgiftsfritt resekort i sommar.

Detta sätts då i relation till att skattepengar ska underlätta för vård och skola. Alla ungdomar har inte samma förutsättningar under det kommande lovet, kanske okänt för er. Kommunen gör en mycket värdefull insats genom att erbjuda tre veckors arbete för ettorna på gymnasiet.

Avgiftsfria kort gör att alla, märk alla ungdomar kan använda kollektivtrafiken i sommar. Det bidrar till att överbrygga de skillnader i möjligheter som finns i samhället. Vi slår fast en gång för alla, att inbetald skatt ska användas i första hand till vård, skola och omsorg för medborgarkvalitet i kommunerna.

Dessutom finns många andra viktiga funktioner i samhället med behov av skatteinsatser.

I Halmstad höjs avgiften för trygghetslarmen av Alliansen + i steg upp till 315 kr/mån. Detta drabbar tufft många äldre. Klart att här skulle den höjda skatten lokalt i kommunen kunnat bidraga till att flera fattiga äldre fått en lägre avgift. Som lök på laxen aviserar Moderaterna ytterligare jobbskatteavdrag i pågående valrörelse.

Ett samhälle bygger på att hålla ihop. Det ska finnas plats för ungdomars olika behov av trygghet i sin utveckling, likaväl som för ett tryggt åldrande där äldres egna önskemål och val väger tungt på riktigt.

Ingeborg Oléni

förstanamn för Trygghetspartiet kommunen