Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. 

Kulturen är en utvecklingsmöjlighet!

Svar till Rigmor Wilderoth, HP 17/2

Wilderoth, tidigare regionordförande i Hyresgästföreningen, tar i en replik på mitt tidigare inlägg (HP 10/2) upp ett antal intressanta aspekter angående stadskärnans utveckling. Det är först och främst glädjande att Wilderoth håller med om att Halmstad Citys, Halmstads kommuns och Fastighetsägarnas samverkansarbete är betydelsefullt. Tillgängligheten till city är oerhört viktig, men parkering är en komplex fråga som exempelvis Ulf Holm belyser i ett inlägg i HP 12/2. Lokalhyra är dock överhuvudtaget inte en fråga för kommunen eller Halmstad City. Överenskommelse om lokalhyra (marknadshyra) sker direkt mellan parterna i varje enskilt hyresförhållande, inom ramen för den detaljerade lagstiftning som skapar balans mellan hyresvärd och lokalhyresgäst.

Det nya arbetssättet bland fastighetsägare i city med att fokusera på ”rätt verksamhet på rätt plats” medför att det ofta pågår ett intensivt arbete som inte alltid syns utåt. För Stadiums lokaler, som Wilderoth nämner, finns exempelvis en mycket bra planering även om ny hyresgäst inte presenterats officiellt ännu.

Avslutningsvis delar jag Wilderoths optimism angående utveckling av kulturens roll i stadskärnan. Kultur är ett glödhett område inom stadsutveckling och vi har synnerligen goda möjligheter att hitta verkligt spännande och attraktiva upplägg i Halmstad!

Per Arbin

Ansvarig näringspolitik, Fastighetsägarna Halmstad

MEST LÄST