Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Ökad trafik på Karlsrovägen ställer till problem

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. 

Till ansvarig på kommunen, handlarna på Flygstaden samt Hallandstrafiken. Angående trafiken på Karlsrovägen som har ökat betydligt med tanke på att det blivit fler handlare i området. Vi som bor på Mickedala kommer stundtals inte ut på vägen med tanke på trafikflödet samt att hastigheten är långt över det tillåtna.

Ska man sen korsa vägen med cykel eller som gåendes så är det näst intill omöjligt för det är ju ingen som stannar för att släppa över någon. Det här gäller mest dagtid sen är det kvällstid när fartdårarna sätter hastigheten ur spel för då ska det gå undan.

Även lastbilstrafiken har ökat igen fast det är förbud mot dem så där har handlarna ute på Flygstaden ett ansvar att se till så deras transportörer respekterar vilka regler som gäller.

Måste alla dessa bussar passera Flygstaden, kan man inte använda Slottsjordsvägen-Kustvägen för en del av trafiken? Då tänker jag på 330-350-bussarna, för där är ju även högre hastighet tillåten för det är de bra på så slipper vi dem på Karlsrovägen. För att få ner hastigheten här så måste vi få någon form av farthinder och övergångsställen här också, för det har det ju byggts överallt i kommunen.

Hoppas någon på kommunen kan ta tag i detta problem innan det händer någon olycka här.

Happe