Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Är det panik som ligger bakom byggbesluten?

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. 

De senaste åren har många direkt fula exteriöra byggnader fått tillåtelse att byggas i Halmstad. Det är förvånansvärt att Halmstads kommuns byggnadsnämnd har tillåtit att Halmstads kommun har och kan tillåta att kommunen förfulas så snabbt.

I dag kan vi se hur det på Slottsmöllan snart uppförts ett antal höghus som är anskrämliga. Likaså har på den tidigare sporthallstomten växt upp en tråkig betongklump som kan liknas vid en enda stor betongklump som landat från den yttre rymden. För att inte tala om fastigheten på kv. Klotet som med glaspartier med neonfärger har byggts, och inte för inte är kontorsfastigheten på Stationsgatan nominerad i en tävling till en av Sveriges fulaste byggnader. I dag ser vi att byggnadsnämnden gläds åt utformningen vid Bolmengatan.

Halmstad håller på att utformas likt en forn öststat. Vad är det för kompetens, som bestämmer över Halmstads framtida utseende och trivsel. Nämnda byggnationer får miljonprogrammets byggnader att framstå som skönheter. För att inte tala om ställverket på Gamletull, som vunnit pris som vackert. Betänk att en industribyggnad vunnit pris, samtidigt som kommunen tillåter att man några år senare tillåts att producera mängder av fula byggnader.

Vad är det som skett? Är det panik hos byggnadsnämnden? Måste man bygga nytt till varje pris? Byggnadsnämnden, skärp er! Ställ högre krav på byggherrarna!

Halmstad håller på att förstöras!

MEST LÄST