Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Ännu färre turer för oss busspendlare

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. 

Jag är busspendlare och var i slutet av september med i ett reportage i Hallandsposten angående Swebus sammanslagning med tyskägda Flixbus 27/9. Bussavgångarna från Halmstad mot Göteborg och Oslo, samt söderut mot Helsingborg och Malmö, minskade från flera turer per dag, till tre från Halmstad-Oslo kl 07.35,16.35 och 01.05.

HP skrev då: ”Pia Trygg sätter nu hoppet till att en av Flixbus konkurrenter, Nettbuss, ska intressera sig för att fylla tomrummet. Bolaget har redan turer, men passerar förbi Halmstad utan att stanna, och har förklarat att det finns intresse om det blir tillräckligt många resenärer.”

Journalisten J. Stohr kontaktade Flixbus för en kommentar. ”Flixbus uppger att man ser över sitt linjenät löpande och att man möjligen gör justeringar för sträckan Halmstad–Oslo redan när vintertabellen införs i november. - Det kommer att utvecklas bland annat i samarbete med resenärernas efterfrågan, uppger Flixbus pressansvarige Jelena Jovanovic.”

Läs även: Färre avgångar med långfärdsbussarna

Vad har nu hänt med vintertabellen?

Jo, Flixbus har dragit ner ytterligare på resorna i november och framåt! Det går bara en resa Hstd-Oslo t/r med nattbuss kl 01.05. Vill man resa med buss till Göteborg eventuellt för att byta till annan transport vidare norrut, går bara nattbuss, samt kl 18.35, framme i Gbg kl 20.20! Ingen avgång dagtid! Flera turer går Malmö-Gbg, men de passerar förbi Halmstad!

Nu är vi Halmstadsbor helt beroende av tåg, som vi inte riktigt kan lita på eller egen bil, vilket för mig och många andra är helt uteslutet. Att ta tåg till Gbg, för att byta till buss (naturligtvis inte Flixbus då de nu svikit oss) kan vara lurigt och bli dyrt ifall tåget är försenat, man missar anslutande buss/tåg och därmed måste köpa en ny biljett.

Jag och många andra pendlare vädjar nu till konkurrenten Nettbuss att börja köra inom Halmstad. Så kära Halmstadsbor! Hjälp oss att påverka Nettbuss genom att skriva er önskan till [email protected]

Pia Trygg

MEST LÄST