Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Bastionen väntar förgäves på förbättringar

Ingegerd Sahlström (S), frågar sig varför inte pengarna i budgeten används till att snygga upp Bastionen i Halmstad.

Det här är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i debattartikeln.

Debatt HP 30/9. Bastionen – ett kapitel för sig själv. Ett segdraget kapitel som aldrig tycks få någon lösning. Vad gör Alliansen, MP och välfärdens herrar?

Frågan är: ”Ska inte beslut tagna i Halmstads kommunfullmäktige gälla”?

Vi socialdemokrater har vid ett antal tillfällen försökt att få upp frågan gällande Bastionen och Norre Katt på dagordningen. En av våra motioner – avslagen av de nu styrande – innehöll ett förslag om att ”ta ett helhetsgrepp” på området.

Vi socialdemokrater önskade att ett förslag gällande områdets utformning skulle utarbetas och sedan kunde parken successivt byggas ut till ett förstklassigt rekreationsområde med scen, café, sittplatser med mera. Låta parken bli en del av Nissanstråket och se till att öppna upp så att Storgatans promenerande hittade in i parken.

Visst – folk har fått tycka till. Lämnat in förslag. Engagerat sig. MEN något måste väl hända snart!

Med stor besvikelse och ilska konstaterar jag nu att det fortfarande ser för bedrövligt ut på och vid Bastionen. Varför besviken? Jo, vid förra årets budgetdebatt i juni månad gick den socialdemokratiska budgeten igenom. Den socialdemokratiska budgeten skulle gälla 2017. Varför ilsk? Jo, i den budgeten var 5 miljoner kronor öronmärkta för arbete med Bastionen. Ett första uppsnyggningsarbete skulle påbörjas.

Nu undrar jag var de 5 miljonerna finns? Det har gått mer än ett år och ingenting har hänt! Året med de öronmärkta pengarna är snart slut. Var finns pengarna? Vad har de använts till? Varför blir Alliansen och dess medföljare aldrig klara? Eller tänker ni strunta i fattade beslut? 5 miljoner är en början för att möta Halmstadbornas önskan om en upprustning av Bastionen och Norre Katts park.

5 miljoner kronor bör användas. Varför händer det ingenting?

Ingegerd Sahlström,

ordförande Socialdemokratiska kulturföreningen

Debatt

MEST LÄST